Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:14:55 GMT

نسخه الکترونیک؛ چالش‌ها و مزایا

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۸۱۷۳

نسخه الکترونیک؛ چالش‌ها و مزایا

در ادامه یاداشت یکم دی روزنامه جام‌جم به قلم محمدمهدی ناصحی مدیرعامل بیمه سلامت می‌خوانیم: پس از برنامه‌ریزی‌های بی‌شمار نسخه ‎نویسی الکترونیک این روزها به مرحله اجرا رسیده است. در بودجه سال ۹۹ مقرر شد تا نسخه‏ نویسی الکترونیک به مرحله اجرا برسد. به این ترتیب وزارت بهداشت و درمان و بیمه ‎ها مکلف شدند تا زیرساخت‌های لازم برای اجرای این طرح را در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب بیمه‌ها سامانه‌ای را به صورت سراسری طراحی کرده ‎اند تا همه بیمارستان‎‌ها و مراکز درمانی بتوانند نسخه‏ نویسی الکترونیکی را اجرا کنند. در حال حاضر این سامانه در بیش از ۲۴استان اجرا می‎شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت‌ طرح نسخه‏ نویسی الکترونیک به شکل میانگین در ۸۰درصد بیمارستان‎‌ها و درمانگاه‌ها قابل اجرا است. این درحالی است که در استان‌‏های ایلام، کردستان، کهگیلویه و بویر احمد و یزد طرح صددرصد در حال اجراست.

اجرای‌ نسخه الکترونیک اما در کلانشهرهایی مانند اصفهان، مشهد و تهران با مشکلاتی روب‏رو است. در کلانشهرها نسخه الکترونیک تنها ۵۰ تا ۶۰ درصد اجرایی شده است. سامانه بیمه ه‏ا به صورت یکپارچه در کشور اجرا می‎شود اما ضعف در زیرساخت‌ها و سرعت پایین اینترنت باعث شده تا نسخه‌نویسی الکترونیک با مشکلاتی روبرو شود؛ این مشکلات در کلانشهرها بیشتر به چشم می‌آید.

برای رفع این مشکلات برنامه ‎ریزی‌های متنوعی انجام گرفته است تا در صورت بروز مشکلات احتمالی نسخه‏ نویسی الکترونیک دچار اختلال نشود. پذیرش به صورت نسخه کاغذی در صورت بروز مشکلات احتمالی از راه ‎حل‌هایی است که نظام بیمه‎‌ای کشور به نظام سلامت پیشنهاد داده. این اما تنها مشکل نیست. اجرای نسخه الکترونیک در مطب‎، درمانگاه‌، داروخانه‌ و بیمارستان‌هایی که طرف قرارداد بیمه‌ها نیست با مشکل روب‏رو است. این مراکز از نسخه الکترونیکی استفاده نمی‌کنند و همین باعث سردرگمی و بروز مشکل برای مردم می‌شود. به همین دلیل نظام بیمه در سامانه نسخه الکترونیک بخشی را طراحی کرده تا آن قسمت از نظام سلامت که طرف قرارداد بیمه‌ها نیست از نسخه الکترونیک هم استفاده کند. چراکه اجرای نسخه الکترونیک برای بیمه مهم است.

لازم به یادآوری است که اجرای‌ نسخه الکترونیک مزایای زیادی دارد. در سامانه نسخه ‏نویسی الکترونیک بسیاری از مشکلات کنونی نظام سلامت از بین می ‏رود. نمونه مهم آن حل معضلات دارویی کشور است. در این سامانه است که کمبودهای دارویی کشور قابل تشخیص است. با ورود داروها به سامانه ها، مدیران سلامت بهتر از گذشته در جریان اطلاعات قرار می‌گیرند مثلا این که کدام داروها در کشور به میزان زیادی استفاده می‎شود. به این شکل برای تامین این داروها بهتر می‌توان برنامه‌ریزی کرد. 

رفع کمبودهای دارویی یکی دیگر از مزایای اجرای سامانه الکترونیک است. با اجرای نسخه‏ نویسی الکترونیک بسیاری  از مداخلات غیرضروری پزشکی نیز کاهش پیدا می‌کند برای نمونه انجام تصویربرداری‌ و آزمایشات حساب‌شده‌تر انجام می‌شود و به این شکل نظام بیمه می‎تواند در محلی درست منابع مالی خود را هزینه کند. بنابراین این رویکرد در نهایت‌ به سود مردم و نظام سلامت است.

در این بین اما نباید فراموش کرد که با اجرای این قانون بسیاری از بیمارستان‎‌ها، داروخانه‌ها و مراکز درمانی ‌دولتی‌ شلوغ‏‌تر می ‎شود. چرا که شهروندان به مراکزی مراجعه می‌کنند که نسخه‌نویسی الکترونیکی اجرا می‎شود. البته بیمه‌ها نیز می‌توانند منابع خود را به بیمارستان‌ و مراکز درمانی که نسخه الکترونیک را اجرا می‌کنند اختصاص دهند تا به این شکل ‌منابع هدفمندتر از گذشته برای سلامت مردم هزینه شود.

منبع: جام جم آنلاین برچسب‌ها کمبود تخت بیمارستانی سازمان غذا و دارو مشارکت های مردمی طرح نسخه الکترونیکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کمبود تخت بیمارستانی سازمان غذا و دارو مشارکت های مردمی کمبود تخت بیمارستانی سازمان غذا و دارو مشارکت های مردمی طرح نسخه الکترونیکی نویسی الکترونیک نسخه الکترونیک مراکز درمانی نظام سلامت بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۸۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه

پوریا خاوری مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۸ مجمع به صورت الکترونیک برگزار شد که این عدد در سال ۱۴۰۲ بیش از سه برابر افزایش یافت.

مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۴ سهامدار از طریق درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک «دیما» در مجامع ناشران شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده برای مجمع شرکت "کشت و صنعت پیاذر" با ۱۴۸۶ نفر و پس از آن شرکت "معدنی و صنعتی چادر ملو" با ۱۴۶۱ شرکت کننده بود.

همچنین از ابتدای راه اندازی این درگاه تاکنون ۵۰ هزار و ۵۴۵ سهامدار با استفاده از سامانه دیما در مجامع ناشران به صورت الکترونیکی شرکت کرده‌اند.

درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما»، جهت سهولت دسترسی کلیه سهامداران به مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک مهیا شده و این سامانه با بهره گیری از فناوری‌های نوین، بدون محدودیت‌های جغرافیایی، امکان برگزاری در بستری امن را برای سهامداران فراهم کرده است.

بهره گیری از بستر سجام جهت احراز هویت سهامداران، شفافیت بالا به واسطه رأی گیری الکترونیکی، امکان حضور نهاد‌های نظارتی در مجامع به روش الکترونیکی، حضور همزمان سهامداران در چند مجمع، امکان پرسش و پاسخ میان سهامداران و هیات رئیسه مجمع و وجود تالار گفتگو جهت تعاملات بین سهامداران از مزایای سامانه دیما به شمار می‌رود.

گفتنی است که سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آن‌ها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • برگزاری کارگاه فنی و تخصصی کاربری سامانه تیر الکترونیک e_TIR در تهران
  • افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • تمدید مهلت نام‌نویسی بدون آزمون در مقطع دکتری تخصصی
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • وزیر کار : طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد