Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@13:10:49 GMT

مشکلات نسخه نویسی الکترونیکی پابرجاست

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۷۶۰۱

مشکلات نسخه نویسی الکترونیکی پابرجاست

الزام پزشکان به نسخه نویسی الکترونیک در مطب‌ها، کلینیک‌ها و...، از اول دی ماه ۱۴۰۰ الزامی شده و حالا با گذشت یک ماه از اجرای این طرح، همچنان مشکلات و گلایه‌ها از روند اجرای آن پابرجا است.

به گزارش مشرق، مهدی رضایی معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، با عنوان این مطلب که در حال حاضر یک شبکه ارتباطی میان تمامی ارائه دهندگان خدمت یعنی پزشکان، داروخانه و سایر ارکان پاراکلینیک ایجاد شده که قبلاً وجود نداشته است، گفت: در میان مراکز داده‌های رسمی کشور نیز شاهد تبادل اطلاعات هستیم، سامانه‌های نسخه نویسی با سازمان ثبت احوال، سازمان غذا و دارو و سازمان نظام پزشکی در حال تبادل داده هستند، این موضوع مانع جعل اطلاعات می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال دیگر کسی نمی‌تواند با مدرک جعلی طبابت کند. یا اینکه شکل‌گیری پایگاه‌های مرجع اطلاعاتی مربوط به سازمان‌های بیمه‌گر از مزایایی است که در بحث نسخه نویسی الکترونیکی شکل گرفته است که یکی از مزایای آن رفع هم پوشانی بیمه‌ای است.

بیشتربخوانید: چالش‌های نسخه نویسی الکترونیک

وی افزود: بحث اجرای راهنماهای بالینی که در وزارت بهداشت تدوین شده است، در گذشته امکان اجرا نداشت اما در شرایط فعلی با اجرای نسخه الکترونیکی بستر اجرای راهنماهای بالینی فراهم شده است. از دیگر موفقیت‌های اجرای برنامه نسخه‌نویسی الکترونیکی ورود نرم افزارها و استارتاپ‌های بخش خصوصی در این عرصه است که می‌تواند موجب تحول بزرگی در سلامت الکترونیک شود.

رضایی ادامه داد: در بخش مشکلات و عدم موفقیت‌ها می‌توان به مواردی همچون حضور نداشتن تمامی سازمان‌های بیمه‌گر در اجرای نسخه نویسی الکترونیکی اشاره کرد. تنها دو سازمان بیمه سلامت ایران و تأمین اجتماعی اجرای نسخه نویسی الکترونیکی را در دستور کار قرار دادند، البته ورود بیمه‌های تکمیلی نیز در این مساله بسیار مهم است و عدم ورود جدی آن‌ها مشکلاتی برای بیمه شدگان و ارائه دهندگان ایجاد کرده است. مشکل بعدی اشکالات ارتباطی در برخی نقاط جغرافیایی کشور است که باید رفع شود.

بیشتربخوانید: مهم‌ترین لازمه نسخه نویسی الکترونیک چیست؟

وی تاکید کرد: نیازمند متولی واحد در زمینه نسخه الکترونیک هستیم که می‌تواند وزارت بهداشت یا وزارت ارتباطات باشد.

مهدی یوسفی سرپرست دفتر ارزیابی فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت نیز هدف از راه اندازی سامانه نسخه الکترونیکی را تسهیل امور و کاهش هزینه‌ها دانست و گفت: متولی سلامت با متولی سلامت الکترونیک فرق می‌کند و سلامت الکترونیک به نظر ما مهمترین وجه دولت الکترونیک است.

شیرین شجاعی دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی نیز گفت: متأسفانه نظام پزشکی نقش مشورتی جدی و پررنگی در این حوزه نداشته است.

وی با اشاره به مشکلاتی که سامانه نسخه الکترونیک برای پزشکان به وجود آورده است، گفت: پلتفورم‌های متعدد که زمان بر است و مشکلاتی که در درون این پلتفورم‌ها وجود دارد موجب کاهش ارتباط پزشک با بیمار و در نهایت آزار و اذیت بیمار می‌شود.

شجاعی با انتقاد از ضعف‌های امنیتی سامانه نسخه الکترونیکی گفت: این سیستم هنوز امنیت لازم را ندارد و بحث محرمانگی اطلاعات بیماران به خوبی در نظر گرفته نشده و امکان امضای الکترونیکی هم هنوز مهیا نشده است.

دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی با بیان اینکه این سیستم اگر درست اجرا می‌شد و بشود، می‌تواند مؤثر باشد، افزود: الان ما همه شده‌ایم میرزا بنویس بیمه‌ها.

شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی نیز گفت: بستر برای نسخه نویسی الکترونیکی فراهم شده، اما مشکلاتی هم باقی است.

وی افزود: برخی پزشکان ما سن بالایی دارند و کار کردن با فناوری برای آنها آسان نیست.

سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران نیز گفت: افزایش ۵۰ درصدی نسخه‌های الکترونیکی با کاهش کیفیت آنها روبرو بوده و ضریب خطا و سهو پزشکان بالا رفته است.

وی افزود: تجویز اشتباه داروها، تجویز کم یا زیاد داروها از روی اشتباه مسئولیت بزرگی را متوجه ما می‌کند.

فاطمی همچنین خواهان فراهم شدن بستری برای ارتباط داروخانه‌ها با پزشکان شد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت سازمان بیمه سلامت سازمان نظام پزشکی داروخانه سلامت خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت نسخه نویسی الکترونیکی نسخه نویسی الکترونیک نسخه الکترونیک نظام پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۷۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود

سید‌صولت مرتضوی؛ امروز؛ دوشنبه در دیدار با نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی در گزارشی از آخرین وضعیت اشتغال و اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترو‌نیک در کشور با بیان اینکه ۱۹ میلیون خانوار و حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت به عنوان جامعه هدف طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور محسوب می‌شوند، اظهار داشت: این طرح از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد، اما اجرای آزمایشی آن در برخی نقاط کشور، دولت را مصمم کرد تا ایرادات آن را رفع و به صورت ملی و سراسری اجرا کند.

به گزارش تسنیم، وی با برشمردن اهمیت اجرای این طرح و استقبال مردم از آن تصریح کرد: دستور رئیس‌جمهور نیز بر استمرار اجرای این طرح دلالت دارد، بنابراین طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در کشور افزود: به تازگی سامانه‌ای در وزارت‌خانه تعریف شده که آمار کاملی از همه افراد بدون شغل در هر گوشه از کشور در آن گردآوری شده است؛ به گونه‌ای که به تفکیک هر شهرستان می‌توان استعلام گرفت که افراد زیرِ خط فقر یا بدون شغل چه کسانی هستند.

دیگر خبرها

  • پیگیری نوبت دهی الکترونیک در بیمارستان‌های تامین اجتماعی
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • اجرای قانون رایگان شدن خدمات تشخیصی و درمانی گروه سنی زیر ۷ سال، در بیمارستان‌های خراسان جنوبی
  • نسخه‌نویسی مرد مهاجر افغان با مهر پزشک زن | تیراندازی و زخمی شدن یک نفر دکتر قلابی را رسوا کرد
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود