Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار کرد: تحقق کامل‌تر نسخه الکترونیک از ابتدای دی ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون شکل گرفته است و خوشبختانه به غیر از دو شهر تهران و مشهد، اکنون در کل کشور ۱۰۰ درصد نسخه‌ها به صورت الکترونیک نوشته و پیچیده می‌شود که این توفیقی برای سازمان بیمه سلامت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته جمعیت در تهران و مشهد قابل مقایسه با سایر استان‌ها نیست و در عین حال تهران مرکز ارجاعی است و حدود ۲۰۰۰ پزشک حتی با بیمه‌ها قرارداد ندارند که ممکن است به همین دلیل نسخه‌نویسی را انجام ندهند و این چنین مباحثی از علل عقب ماندن این شهرها از سایر نقاط کشور است.

بیمه‌شدگان چگونه می‌توانند به نسخه الکترونیک خود دسترسی داشته باشند؟

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در حال حاضر ۱۱۹ هزار پزشک مشغول نسخه‌نویسی الکترونیک هستند که ۱۶ هزار نفر اصلا طرف قرارداد ما نیستند اما نسخه‌نویسی الکترونیک انجام می‌دهند. در عین حال برای دسترسی بیمه‌شده به اطلاعات سلامت خود، سامانه شهروندی به عنوان یک سامانه فعال شکل گرفته است که بیمه شده برای دسترسی به اطلاعات بیمه‌ای و نسخ به راحتی می‌توانند به سامانه مراجعه کنند.

ناصحی درباره سامانه ارائه خدمات شهروندی گفت: این سامانه با قابلیت‌هایی اعم از  احراز هویت بیمه شده بر اساس شماره ملی و شماره موبایل، امکان مشاهده اطلاعات هویتی و بیمه‌ای، امکان تغییر عکس و تمدید اعتبار بیمه، امکان مشاهده کلیه نسخ و امکان مشاهده ریز نسخه شامل تجویزی و خدمات ارائه شده را دارد. برای دسترسی به سامانه سرویس‌های شهروندی بیمه سلامت کلیه شهروندان می‌توانند از طریق آدرس https://eservices.ihio.gov.ir/esc/ مراجعه کنند.

امکان دسترسی بیمار به نسخ گذشته خود

ناصحی درخصوص امکان دسترسی بیمار به نسخ گذشته خود در پنل شهروندی، اظهار کرد: عمده مشکلات بیمار در این خصوص برای مراجعه به بیمه‌های تکمیلی بود، لذا این امکان در پنل شهروندی برای بیمه شدگان فراهم شده تا کل سوابق نسخه که جایگزین برگه سوم دفترچه سابق است را مشاهده کنند؛ همچنین بیمار می‌تواند با کد رهگیری اطلاعات نسخ را به بیمه تکمیلی ارسال کند تا برای پرداخت هزینه مازاد بر تعهدات بیمه پایه اقدامات لازم صورت پذیرد.

وی افزود: بیمه‌شدگان می‌توانند هزینه‌هایی که برای آنها به صورت الکترونیک انجام شده را در سامانه مشاهده کنند. همچنین بیمه‌شدگان می‌توانند مراکز طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت را نیز جستجو کنند و اگر فردی دارای بیمه همگانی بوده و به پزشک خانواده منتسب باشد، می‌تواند اطلاعات پزشک خانواده خود را نیز در سامانه مشاهده کند.

پزشکانی که زیربار نسخه‌نویسی الکترونیک نمی‌روند

این مسئول در ادامه با تاکید بر لزوم همکاری بیشتر میان بیمه‌ها با سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت، تصریح کرد: این همکاری می‌تواند تعداد پزشکانی که نسخه‌نویسی الکترونیک انجام می‌دهند را افزایش دهد. برخی پزشکان پیشکسوت یا برخی پزشکان پُربیمار به هر نحوی ممکن است نسخه‌نویسی الکترونیک را نپذیرند که باید برای این دسته از پزشکان هم راهکاری اندیشیده شود.

ناصحی افزود: مصوبه قانونی به ما تاکید کرده بود که بیمه‌ها از اول دی ۱۴۰۰ نباید هیچ سندی کاغذی قبول کنند. این قانون اندکی ایراد دارد. چون نمی‌توان همه‌ کار را یکجا انجام داد و باید برای پذیرش نسخ کاغذی برای زمان قطعی سیستم، بحران‌ها، شرایطی که پزشکی نتواند نسخه الکترونیک بنویسد و ... درصدی را قائل می‌شدند که امسال این فرایند در حال انجام است. تا جایی که در جلسه هشتاد و ششم شورای عالی بیمه سلامت که اخیرا برگزار شد، تاکید شد که به این بخش توجه ویژه‌ای شود.

نسخه الکترونیک دارو، جلوی قاچاق و خرده‌فروشی‌های غیرضروری را می‌گیرد

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: نسخه الکترونیک فواید بسیار زیادی در نظام سلامت دارد که بخشی از آن به سلامت مردم برمی‌گردد. گاهی اشتباهات دارویی در نسخ به وجود می‌آید که در این روش چنین خطاهایی به حداقل می‌رسد و نکته دیگر شفافیت اطلاعات است که مصرف دارو در کشور را به شکل واضحی مشخص می‌کند. به عنوان مثال می‌دانیم که داروی دیابت در استان‌ها چه مصرفی دارد تا در توزیع مناسب دارو در شهرها دقت کنیم که مثلا شهری مانند یزد که شیوع بیشتری از بیماری دیابت دارد، داروی بیشتری دریافت کند و دچار کمبود نشود.

او با تاکید بر اینکه در سال‌های اول اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه‌ها به هیچ عنوان به دنبال صرفه‌جویی نیستند، اظهار کرد: ما می‌خواهیم خدمات به درستی به مردم ارائه شود، پس از آن صرفه‌جویی هم اتفاق می‌افتد. الان میانگین مصرف دارو در کشور ما ۴.۵ قلم در هر نسخه است؛ عددی که قبلا از آن به شکل دقیق مطلع نبودیم اما الان می‌دانیم میانگین مصرف دارو به تفکیک هر استان به چه شکل است. این در حالی است که میانگین مصرف دارو در جهان ۲ تا ۲.۳ قلم در هر نسخه است.

ناصحی اضافه کرد: بر اساس برآورد صورت‌گرفته در بیمه سلامت، ماهانه ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار ASA در کشور مصرف می‌شود که اگر تامین اجتماعی نیز هم‌تراز با ما چنین عددی گزارش دهد، یعنی ۴۲ میلیون ASA توسط افراد تحت پوشش بیمه‌ها مصرف می‌شود. یا مثلا میانگین آزمایش در هر نسخه ۱۰.۵ قلم است. آیا این تعداد علمی است؟ باید این موضوعات بررسی شوند که با شیوه نسخه‌نویسی الکترونیک این مهم محقق شده و اعداد و آمار دقیق استخراج می‌شود.

وی افزود: اطلاعات بسیار جامعی داریم که نسخه ‌نویسی برای تولید، واردات و ساماندهی مصرف دارو مناسب است و جلوی قاچاق، خرده‌فروشی‌های غیرضروری و ... با نسخه‌نویسی الکترونیک گرفته می‌شود. البته همواره مشکلاتی برای فاصله گرفتن از روش سنتی و رسیدن به روش نوین وجود دارد، اما تغییر اجتناب‌ناپذیر است. اگر قرار باشد نظام ارجاع و پزشکی خانواده اجرایی شود، مباحثی مانند نسخه‌نویسی الکترونیک از لوازم اجرایی آن است.

سخت‌ترین قسمت نظام الکترونیک سلامت، نسخه‌نویسی است

این مسئول گفت: سخت‌ترین قسمت نظام الکترونیکِ سلامت، نسخه‌نویسی است که باید در کنار پرونده الکترونیک قرار گیرد. با تحقق نسخه نویسی الکترونیک دیگر داروخانه نمی‌تواند انبار اضافی داشته باشد، زیرا ورودی و خروجی داروخانه به دقت رصد می‌شود و مثلا می‌دانیم کدام دارو در کدام داروخانه موجود است و کجا آن دارو را ندارد.

ناصحی درباره کدینگ‌های متفاوت دارویی میان سازمان‌های بیمه‌گر در نسخه نویسی الکترونیک، ‌ گفت: این موضوع هم تا حد زیادی برطرف شده است و مشکل زیادی وجود ندارد.

وی در پایان درخصوص اجرایی شدن فرایند امضای الکترونیک پزشکان تاکید کرد: منابع و مخارج ما مشخص است و ما تعهدات خود به بیمار و مراکز طرف قرارداد را پرداخت می‌کنیم. اینگونه نیست که پولی به سازمانی بدهیم که زیرساخت خود را اصلاح کند. خوشبختانه مجلس شورای اسلامی امسال مصوباتی داشته است که به سازمان نظام پزشکی کمک می‌کند. به طور کلی حیطه وظایف هر دستگاه مشخص است و نمی‌شود که سازمانی وظیفه خود را به دیگران محول کند.

کد خبر 690183 منبع: ایسنا برچسب‌ها سازمان بیمه سلامت دارو نسخه‌نویسی الکترونیک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان بیمه سلامت دارو نسخه نویسی الکترونیک نسخه نویسی الکترونیک سازمان بیمه سلامت نسخه الکترونیک بیمه شدگان مصرف دارو بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۷۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعیه پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، راضیه سلطان عباسی افزود: داوطلبان می‌توانند برای نام نویسی بصورت غیر حضوری به درگاه paziresh.whc.ir مراجعه یا با شماره ۰۹۱۷۵۴۷۶۷۰۰ تماس بگیرند.

وی گفت: داوطلبان همچنین برای نام نویسی حضوری می‌توانند به آدرس؛ خیابان آیت الله غفاری، روبروی فرهنگسرای طوبی، مدرسه علمیه الزهراء (س) مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: تجلیل از مربیان عقیدتی و هادیان سیاسی بسیج در بندرعباس

عباسی افزود: تحصیل رایگان، اعطای مدرک سطح ۲ (کارشناسی)، تحصیل در مقاطع عالی، بهرمندی از خوابگاه و مهدکودک از مزایای نام نویسی در حوزه‌های علمیه خوهران است.

دیگر خبرها

  • نسخه‌نویسی مرد مهاجر افغان با مهر پزشک زن | تیراندازی و زخمی شدن یک نفر دکتر قلابی را رسوا کرد
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس طلبه می‌پذیرد
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • اطلاعیه پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟